5 beste lokale Semarang-gerechten die je wilt proberen!

Semarang, de hoofdstad van Midden-Java, was vroeger een bruisend handelscentrum dat dateert uit de 16e eeuw. Het is geen verrassing dat het juweeltje invloeden uit de Nederlandse, Chinese en Javaanse culturen heeft omarmd, wat leidt tot een smeltkroes beschaving-dit is het meest duidelijk in het eten rond Semarang.

 

  1. Lumpia Semarang

 

Lumpia Semarang is een soort gefrituurde loempia die bestaat uit hartige, zoete bamboe schiet vullingen–kip, garnalen en eiwitten worden meestal ingebracht. Het Gerecht heeft in principe een mix van Javaanse smaken.

Wonderful Indonesia

  1. Bandeng Presto Semarang

 

Bandeng (een soort melk vis) is notoir moeilijk te eten–het is nogal een beetje bonier dan andere Seafoods. Bandeng Presto, de stam gekookte melk vis, is daarentegen Super mals en delicaat. Je zult niet het gevoel dat de Bony textuur meer zodra het gerecht landt op de mond.

 

  1. Tahu Gimbal

 

Deze typische Semarang-schotel bestaat uit gebakken stukjes tofu, geperste rijstcake, Gimbal (gehakte en gefrituurde garnalen), ei en Beansprout. Een strooi van gebakken pinda’s en gehakte selderij kan ook worden toegevoegd. Wat het eten zo verrukkelijk maakt, is de lichte pindasaus.

 

  1. de Pong

 

Tahu Pong is een ander Tofu-gerecht-het is echt een soort snack die ‘s middags wordt gewaardeerd-je het niet missen. De gebakken tofu wordt dit genoemd omdat het binnen leeg is (Pong betekent niet gevuld). Het gerecht is interessant knapperig buiten maar toch glad binnen. Het wordt meestal geserveerd met radijs augurken en petis Skillet. Na het mengen zullen de zoute, zoete, zure, zoete en peper achtige smaken verschijnen.

 

  1. es Cong lik

 

Es Cong lik zou moeten worden opgenomen in uw Must-Try culinaire lijst. Het legendarische dessert is gepopulariseerd door een oude man genaamd Cong lik uit Chinatown van de stad. Het traditionele ijs wordt geleverd met verschillende soorten smaken zoals chocolade, kokosnoot, Durian en avocado. De extra componenten kunnen Mutiara sago, agar-agar Jelly, Mung bonen en tropisch fruit zijn.