De kenmerkende gerechten van Yogyakarta die je moet proberen

Hierzijn de kenmerkendegerechten van Yogyakarta die je moetproberen:

  1. GudegPawon

Als nasi lemak is naar MaleisiĆ«, de legendarische gerecht dat heerst in Yogyakarta is zeker de beroemde gudeg.Jackfruit is de ster van het Gerecht–het wordt urenlang gestoofd met andere specerijen zoals knoflook en koriander, geserveerd op een bananenblad of plaat het grootste deel van de tijd.Tempeh en smakelijke kip met kokossmaak kunnen ook deel uitmaken van de zich verbindende maaltijd! In gudeg Pawon, krijg je te eten bij een lokale thuis.Wees er vroeg (door 1 uur) of je riskeert de vorige in de rij te zijn en misschien een paar items te missen.Er was geen kip meer zodra we bereikten (en het was niet later dan 10:30u!), en alles was bijna uitverkocht door 11pm.Nu kom je vanaf de weg, maar een paar stappen later zul je recht in de keuken! Het brandt heet in er maar de smakelijke geur van deze Bouillon koken en rijst consumptie zal houden u gaan!

Geen elektrisch fornuis of moderne technologie, maar hout en houtskool, en deze komen om een bepaalde smaak te geven en te raken aan de totale ervaring.Je bord functioneerde, je zult eindigen met het delen van zitplaatsen met de lokale bevolking op de stoel buiten.Verwacht een explosie van smaken, de saus is romig en de jackfruit brengt een snoep twist, samen met de taai koeienhuid gedrenkt met saus.

Wonderful Indonesia

  1. IngkungKuali

Deze verbazingwekkende regionale Eetcafe is te vinden op Pajangan–meestal genoemd het culinaire centrum van Yogyakarta, wat betekent dat je weet dat je hoge verwachtingen zou kunnen hebben op de smaak! Zorg ervoor dat je het precies op tijd maakt, omdat ze niet langer dan 5 uur open zijn (echt, we daalden bij 4.30 pm en ze zeiden dat ze gesloten waren), dus het beste zou zijn om gewoon naar de lunch te gaan!

Terwijl je ervoor kiezen om het te doen, zoals de lokale bevolking door op de grond te zitten in lesbische stijl, zou je ook kunnen gaan voor de hutten met uitgebreide comfortabele banken! Kies tussen de eerste gekookte kip of gemarineerde of zelfs gebakken kip-hoewel het er duidelijk en triviaal uitziet wanneer het wordt geserveerd, zal de delicatesse je verrassen in smaak en smaken, omdat het al meer dan 4 uur is gemengd, gekookt en sudderen, dus de kip kon geweekte alle specerijen.Hun speciale kip wordt geserveerd met rijst we verkregen meer sambal dan rijst, dus je je voorstellen waarom–het was een prachtige pittige goedheid geweest!

  1. MangutLeleMbahMartoNggeneng

Er is iets bewonderenswaardig over buurt voedselverkopers in Indonesiƫ en we hebben dit gedetecteerd in Yogyakarta.Ze willen dat je je thuis voelt als je eenmaal in het eten bent-ze zijn zo gastvrij dat ze je toestaan om de privacy van het huis te laten functioneren.

Dit moet een van de meest verborgen zijn later we in Yogyakarta zijn gedaald, dus wees niet ongerust als je verdwaalt-je zult uiteindelijk je weg vinden omdat iedereen in de buurt weet dat je hier bent voor Mangut Lele Mbah Marto!

Kom en serveer jezelf rechtstreeks uit de keuken, de muren zijn bedekt met zwarte vlekken als gevolg van houtskool gebruikt voor het koken; Er is geen elektrisch fornuis meer te vinden.Je bent hier voor wat pittige gerookte meerval! En als we zeggen hot…zet je schrap! U zult water willen en waarschijnlijk ook melk.Niet verliezen op hun gekookte ei met een romige zwarte dooier–we gingen voor een tweede ronde! En als je gelukkig genoeg bent zoals wij, zul je de mogelijkheid hebben om Mbah Marto te vervullen–deze 100-jarige vrouw is degene achter dit recept!

  1. Sate Klatak pak Bari

Bekend als een van de Indonesische klassiekers–sate zijn in principe overal beschikbaar, en het zou zeer moeilijk zijn om de beste sate te betwisten, maar die in sate Klatak pak Bari zijn zeker een bezoek waard.De specialiteit hier is hun schapenvlees sate (sate Kambing), gesneden en gegrilde vers naar u gericht, en u kiezen voor rijst aan de zijkant.Schep een aantal van hun speciale jus bovenop om de saltiness te bezuinigen! Je bent in staat om de marinade in het vlees te proeven.De sate Stall is ontstaan in een buurt nieuwsgierige toeristen enthousiast om het uit te proberen!