Water kasteel (Tamansari) Tours

Het weelderige terrein van Taman Sari, af en toe het waterkasteel genoemd, zijn een deel van wat ze ooit waren, wanneer dit weelderige water paleis bewoonde stroken van het centrum van Yogyakarta.Maargoedonderhoudentuinen, reflecterende zwembaden, opvallende architectuur en een doolhof van ondergrondse gangen, waaronder een ondergrondse moskee, nog steeds imponeren.

Er is een kleine toeslag voor het betreden van Taman Sari, met behulp van een extra token fee om een camera mee te nemen.Helaas is zwemmen niet toegestaan vanuit de zwembaden waar de Sultan en zijn concubines ooit hebben gefrolikt.Taman Sari is eenvoudig genoeg om zelfstandig te zien, maar een paar voorkeur om te bezoeken als onderdeel van een Yogyakarta-Tour die andere historische en keizerlijke attracties zoals de Kraton (Sultan’s Palace) en Kota Gede afrekent.Sommige rondleidingen door Yogyakarta bedekken de tempelcomplexen Borobudur en Prambanan samen met de Caribische bezienswaardigheden.

Wonderful Indonesia

Wat u moet weten voordat u gaat

Taman Sari is een must voor selfie-liefhebbers, geschiedenisliefhebbers, fotografen en iedereen met een passie voor architectuur.

De titel “Taman Sari” betekent “prachtige tuin.” Taman Sari wordt ook wel “water kasteel” genoemd voor een oude Nederlandse post die het als een “waterkasteel” noemde.

De zwembaden die we nu allemaal zien zijn slechts een klein deel van hun oorspronkelijke Taman Sari, die ooit een uitgestrekt kunstmatig meer omvatte, samen met een complex van paviljoens en zwembaden.

Hoe er te komen

Op ongeveer een derde van een mijl (550 meter) ten westen van de Kraton, ligt Taman Sari in het centrum van de binnenstad van Yogyakarta, naast andere historische bezienswaardigheden.Het is een gemakkelijke en schilderachtige wandeling van de Kraton, en de wijk rond is intrigerend.Sommigen verkiezen om de hitte te verslaan door het kiezen van een “Becak” pedaal riksja op straat.

Wanneer er te komen

Taman Sari is geopend van ‘s morgens tot ‘ s middags zeven dagen per week.De ondergrondse moskee, in het bijzonder, is een zeer vaak selfie bestemming, met lange, individuele lijnen op de meeste tijden dagelijks.Om het gekste publiek te verslaan, in het weekend en op feestdagen, en arriveer kort na de lancering overdag.

Sumur Gumuling: de ondergrondse moskee

Misschien is de meest unieke attractie van Taman Sari, Sumur Gumuling (goed opgerold), een selfie Mekka voor de M.C. Escher-stijl trappen; de vijf verbonden trappen kunnen de vijf pijlers van de islam betekenen.De meesten beschouwen deze buitengewone ondergrondse structuur met haar circulaire Atrium werd aanvankelijk gebruikt als een moskee: de akoestiek is fantastisch voor een gesprek.